x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul inundațiilor din Brazilia a urcat la 56 de morți. Zeci de persoane sunt date dispărute

Bilanțul inundațiilor din Brazilia a urcat la 56 de morți. Zeci de persoane sunt date dispărute

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   06:40
Bilanțul inundațiilor din Brazilia a urcat la 56 de morți. Zeci de persoane sunt date dispărute

Bilanțul victimelor inundațiilor în urma ploilor abundente din unlimele zile din statul Rio Grande do Sul, din sudul Braziliei, a crescut la 56 de morți, au anunțat sâmbătă autoritățile locale, în timp ce zeci de persoane sunt date dispărute.

Autoritatea de apărare civilă din Rio Grande do Sul a declarat că 56 de persoane au murit, 67 sunt date dispărute și aproape 25.000 au fost strămutate, în condițiile în care furtunile și precipitațiile abundente din ultimele zile au afectat mai mult de jumătate din cele 497 de orașe din acest stat, care se învecinează cu Uruguay și Argentina.

Inundațiile au distrus drumuri și poduri în mai multe regiuni ale statului. S-au înregistrat alunecări de teren și prăbușirea parțială a unui baraj la o centrală hidroelectrică. Un al doilea baraj din orașul Bento Goncalves riscă, de asemenea, să se prăbușească, au declarat autoritățile, relatează Reuters.

În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, râul Guaiba a ieșit din matcă, inundând străzile. Aeroportul internațional din Porto Alegre a suspendat toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.

Guvernatorul statului, Eduardo Leite, a declarat vineri seară că bilanțul morților ar putea crește în continuare.

Potrivit Institutului Național de Meteorologie din Brazilia, alte ploi ar putea lovi sâmbătă regiunile nordice ale statului, iar autoritățile au îndemnat persoanele care locuiesc în zonele de risc să caute adăpost în altă parte.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii morti brazilia